lachende man achter een laptop

Laten we starten!

Logo 4 Toegankelijkheid klein

Toegankelijkheid Simpel omdat iedereen mee wil doen

Uit onderzoek blijkt dat veel lokale overheden er nog niet in geslaagd zijn om digitale toegankelijkheid door te voeren en te waarborgen binnen de organisatie. Het wordt vaak als een ingewikkeld thema gezien, waarvoor de kennis en capaciteit intern ontbreekt. ‘Een wettelijk moetje.’

Van 1 tot 25 juni delen we met jou iedere week relevante content die de route naar een digitale toegankelijke organisatie simpel maakt.

Bekijk de kennisbank

Aankomende events

Blijf op de hoogte van alle aankomende events! Je vindt de eerst volgende live events hieronder. Wil jij alvast op de hoogte zijn van de events van de hele maand? Bekijk ze in de agenda:

Naar de agenda →

Juni

24
Webinar

Besluit digitale toegankelijkheid overheid: de basis

Samen met Logius en de VNG gaan we terug naar de basis van digitale toegankelijkheid. Waarom is deze wetgeving er en wat houdt het precies in? Waar te beginnen?

logius klein rond (1)

Logius Spreker

Juni

24
Webinar

Een digitale samenleving voor iedereen

In het Alliantie Café spreken Illya Soffer en Gerda Doevendans wat in het maatschappelijke debat onvoldoende aan bod komt. Ook Yousuf Yousufi sluit aan.

gerda doevendans klein rond

Gerda Doevendans Spreker

Juni

25
Afsluitsessie: geen live sessie

Ik durf het bijna niet te vragen - met Cardan

Tijdens de afsluitsessie 'ik durf het bijna niet te vragen' beantwoorden wij samen met Cardan Technobility vragen die anoniem zijn gesteld aan inwoners met een beperking. Deze sessie is vooraf opgenomen en vanaf 14:00uur te bekijken.

marijn klein rond

Marijn van der Laan Spreker

SIM & Scribit.pro dagen je uit!

Challenge

Hoe bedreven ben jij in het online toegankelijk maken van jouw video? Laat het ons zien en win een all-in abonnement ter waarde van €1.000 én een training audiodescriptie en ondertiteling ter waarde van €250!

Bij Scribit.pro draait alles om het toegankelijk maken van online video content, want ze geloven in een toekomst waarin alle (online) informatie toegankelijk is voor iedereen! Alles wat jij moet weten om een goede audiodescriptie bij jouw video te maken leggen we uit in de tutorials. Die kun je vinden op de Scribit.pro pagina. De winnaar wordt 24 juni bekend gemaakt! 

Bekijk de tutorials
scribit home pagina
vrouw achter laptop met frits karskens
Iedere donderdag in juni

Vraag maar raak!

frits klein spreker

Frits Karskens Consultant Digitale Toegankelijkheid

Heb je een vraag over digitale toegankelijkheid, maar weet je niet waar je deze kunt stellen? Of loop je in jouw toegankelijkheidswerkzaamheden vast en weet je niet hoe je verder moet?

Iedere donderdag in juni staat onze consultant Frits Karskens voor jou klaar om jouw vragen 1-op-1 te beantwoorden. Je kan via onderstaande button vrijblijvend een sessie inplannen. 

Plan een sessie
4 toegankelijkheid

Waarom deelnemen aan dit event?

Simpel omdat iedereen mee wil doen

Er is zoveel informatie beschikbaar over 'digitale toegankelijkheid' dat je door de bomen het bos niet meer ziet. Iedere organisatie belicht digitale toegankelijkheid, met de beste bedoelingen, vanuit zijn eigen speelveld. Ons doel is om deze informatie logisch met elkaar te verbinden, zodat de route naar een toegankelijke organisatie eenvoudig én leuk wordt.

 

Lees het persbericht

Deelnemende partijen

Samen maken wij de weg naar digitale toegankelijkheid een feestje.

het logo van ReadSpeaker
het logo van digital insights platform
het logo van scribit.pro
het logo van cardan technobility
het logo van VNG Realisatie
het logo van gebruiker centraal
het logo van ddai
het logo van appt
het logo van Drempelvrij.nl
het logo van iederin
het logo van logius
Logo Osage
© Copyright 2021 - SIMgroep