Op deze pagina vind je vanaf 1 juni alle blogs, artikelen, recordings en andere interessante content omtrent digitale toegankelijkheid. Wekelijks wordt deze content aangevuld, dus stay tuned!
Bekijk het webinar van 8 juni terug! Ben je het zat om het gevoel te hebben dat de weg naar toegankelijkheid niet duidelijk is? Ontbreekt er een duidelijke route omdat iedereen zijn eigen ding doet? Stap in en wij navigeren je naar een toegankelijke organisatie tijdens onze webinar.
Kijk het webinar terugVraag maar raak! Een online sessie waarin onze consultant Frits in gesprek gaat met het aanjaagteam van de VNG. Er is ook een mogelijkheid om vragen te stellen over een mogelijk bezoek aan jouw gemeente! Heb jij het webinar gemist? Dan kun je het gewoon terugkijken.
Kijk het webinar terugHeb jij het webinar 'Voice first op je website? Ja, dat kan!' gemist? Geen zorgen! Wij hebben het webinar opgenomen zodat je deze nog een keer kunt terugkijken. Tijdens dit webinar geven we je meer inzichten en inspiratie over de kracht van spraaktechnologie als toevoeging aan je chatbot of telefoonsysteem.
Kijk het webinar terugTijdens dit webinar staat de spanning tussen pdf's en digitale teogankelijkheid centraal. Zijn pdf's daar het beste middel voor? Wanneer zijn pdf's überhaupt digitaal toegankelijk. Op al deze vragen krijg je een antwoord tijdens de webinar van de VNG.
Kijk het webinar terugTijdens het webinar met OSAGE gaven Merlijn Wessels en Teresa Veerman van communicatiebureau OSAGE uitleg en tips & tricks over het toegankelijk maken van jouw content. Heb jij het webinar gemist maar wil je weten hoe je content toegankelijk maakt? Kijk het webinar dan terug!
Kijk het webinar terugEr is geen opname beschikbaar van dit webinar. Maar niet getreurd! Scribit.pro heeft een aantal webinars op de planning staan die jij kunt volgen. De eerst volgende mogelijkheid is op 12 juli om 10:00uur. Zet hem in je agenda!
Inschrijven voor de workshopVragen die je eigenlijk niet durfde te stellen, worden toch gesteld. Inwoners met een beperking komen aan het woord. Het belooft een boeiende sessie te worden samen met Cardan Technobility.
Kijk het webinar terugNu is het de beurt aan jou! Om je een beetje op weg te helpen en om de route naar digitale toegankelijkheid nog makkelijker te maken, stellen wij een checklist beschikbaar.
Download de checklistOp de pagina van Stichting Lezen en Schrijven vind je allemaal antwoorden en oplossingen op vragen over de aanpak van laaggeletterdheid. Dit door middel van diverse artikelen met praktijkvoorbeelden en factsheets over toegankelijk communiceren.
Bekijk de oplossingenDit pakket van Stichting Lezen en Schrijven bevat een sneltest voor bedrijven om te checken hoe taalvriendelijk je eigenlijk bent, en kun je checklists downloaden met tips om in gesproken/gedrukt woord, beeld en digitaal duidelijk te communiceren.
Download het pakketStichting APPT. is ontstaan doordat overheidsinstanties vanaf 23 juni verantwoording moeten afleggen voor toegankelijke apps. Stichting APPT heeft onder andere een handboek en een app gratis beschikbaar gesteld om iedereen op weg te helpen!
Naar de downloadsEr zijn een aantal vragen over digitale toegankelijkheid binnengekomen via onze website. Deze vragen willen wij graag voor jullie beantwoorden. In de blog geeft onze consultant Frits Karskens antwoord op deze vragen.
Lees de blogMet de juiste tekst-naar-spraakstem verbeter je gebruikerservaring en servicekwaliteit. Je leert in 6 stappen hoe je voice in kan zetten voor een publieke dienstverlening die burgers meer aanspreekt.
Download het PDFHoe kun je informatie uit een video toegankelijk maken voor iedereen? Dat kan door de video naast ondertiteling ook te voorzien van een audiodescriptie en een tekstalternatief. Maar hoe werkt dat en kun je dat zelf? Je leest het in het artikel!
Lees het artikelCopywriters en adviseurs Floor Schrijvers en Laura Tejedor zetten de afgelopen weken hun tanden in webteksten over de Omgevingswet. Wat komt er allemaal bij kijken als je die toegankelijk maakt? En vooral ook: wat levert het op?
Lees het interviewOverheidsdiensten moeten een drempelloze toegangspoort naar informatie zijn, en tal van diensten toegankelijk faciliteren. Dit artikel van ReadSpeaker geeft je handvatten en suggesties waarmee jouw overheidsdienst het makkelijker, en vooral toegankelijker, kan inrichten.
Lees het artikelLang leek digitale toegankelijkheid een kwestie van het webteam van overheden. Niets is minder waar. Het gaat verder dan bijvoorbeeld juist kleurgebruik en een voorleesfunctie op de website. Onze conclusie: het is hoog tijd voor bewustwording in de hele organisatie.
Lees het artikelIedere inwoner heeft het recht om te leven als ieder ander en mee te doen in de maatschappij. Het is belangrijk dat digitale dienstverlening toegankelijk is voor iedereen, zoals het gebruik maken van de mogelijkheden van internet. Je leest drie praktische tips om tekst jouw toegankelijk te maken.
Lees het artikelTijdens dit project heeft SIM een quickscan gedaan van de website van de gemeente Zoetermeer. Het doel hiervan was te kijken welke aspecten er verbetert kunnen worden. In deze video zie je hoe de gemeente Zoetermeer stappen maakt op hun weg naar (digitale) toegankelijkheid.
Bekijk de videoHoe zorg je ervoor dat iedereen binnen de organisatie, van bestuur tot aan je directe collega’s, zich bewust is van de wetgeving op digitale toegankelijkheid? Hoe zorg je ervoor dat er draagvlak voor is en dat je collega’s het weten toe te passen? We vroegen het een aantal van onze klanten!
Lees het artikelHeb je een brandende vraag over digitale toegankelijkheid? Of wil je graag jouw organisatie toegankelijk maken maar weet je niet hoe je moet beginnen? Iedere donderdag in juni kun je een 1-op-1 sessie met onze consultant Frits Karskens inplannen voor het antwoord op al jouw vragen!
Plan een meeting